Google Website Translator Gadget

fredag 15 juni 2012

Nästan Camera Obscura....!?

Helt plötsligt så känner man sig relativt gammal, när man inser, att det har gått 50 år mellan dessa två kameror. Den översta är min första kamera någonsin. En Agfa Silette 1 från ca. 1963 med helt manuella inställningar. Den nedersta är min senaste sedan en månad tillbaka. En ny Sony DSC-HX20V. Om man jämför det tekniska innehållet mellan kamerorna, så framstår min nya nästan som ett mirakel. Det enda som dom har gemensamt är väl ett objektiv med linser. Ja, avtryckaren finns ju också fortfarande kvar.

Det skulle ta allt för lång tid att räkna upp allt som den här Sony-kameran kan göra, men ta gärna en titt här (Klicka !) . Kan bara nämna .....18 Mpix sen
sor, videofilmn. i full HD/50p, GPS, 20 ggr. optisk zoom med bildstabilisering, datoriserad aut. bildbehandling, etc., etc. !

Nu är det ju dock ändå på fotografen som slutresultatet beror. Men det är klart, att man hade önskat sig det här underverket redan då som tonåring. Tänk bara så många bilder man ev. skulle ha kvar(??) från den tiden idag...!?! Nu är väl snarare problemet, hur och var man ska kunna spara bilderna till framtiden. För spara dom måste man. Om inte annat för de kommande generationerna.

Inga kommentarer: