Google Website Translator Gadget

tisdag 31 januari 2012

Minns ... vad du inte ska äta

Det finns en sak som bara blir mer och mer säker.  Bry er inte om alla hälsoråd som dagligen florerar på löpsedlar och i kvällstidningarna. Satt just och läste Expressens nätupplaga och på en enda sida på skärmen, så får man tre olika råd .... i tre fristående artiklar.

Den första har överskriften: "Därför har du en uppsvälld mage" och bl.a. så påstår dom att det kan bero på allt för mycket eller fel fibrer i kosten. Jaa, det låter kanske rimligt, men i nästa artikel så är rubriken: "Få bättre minne - ät fiberrik kost". Man känner sig lite förvirrad av de dubbla budskapen som här presenteras i tidningen. Om man hårddrar det hela, så skulle man kunna säga, att ....... "ät mycket fibrer, så minns du bättre, att du inte ska äta så mycket fibrer" ...!??

Den tredje rubriken är: "Mjölk sätter fart på hjärnan". Där påstår man, att mejeri-produkter är bra för minnet. Precis som fibrer alltså..!? Vad blir då kontentan av alla dessa råd ?  Jo, ät mycket fibrer och drick mycket mjölk, så minns du bättre, att av fibrer och mjölk så får man troligen uppsvälld mage...!?!
Eller så kan man sammanfatta det hela så här: ....."Om du vill må bra, så köp inte kvällstidningar och läs inte löpsedlarna heller. Risken är, att du istället för uppsvälld mage kommer att få en inkrökt hjärna.

Inga kommentarer: