Google Website Translator Gadget

tisdag 14 juni 2011

Hur dum får man bli - som politiker ...?

Man behöver inte fundera över, varför politikerföraktet florerar här i landet. Nu är det en stockholmspolitiker som konfirmerar min uppfattning om denna s.k. yrkeskårs brist på sunt förnuft. Allt till förmån för populistiskt röstfiske.

Nu föreslår han, att cyklister ska få cykla mot rött och mot enkelriktat. När det blir rött för trafiken, så blir det ju grönt för gångtrafikanterna. Man behöver inte mycket fantasi, för att föreställa sig, vilka skador en gångtrafikant (barn, handik., vuxna och äldre) skulle få, om de blev påkörda av en stressad cyklist i full fart. Cyklisten, med hjälmen på, skulle förhoppningsvis klara sig med skrapsår och ev. någon bruten axel, men gångtrafikantens öde vill man inte ens tänka på.

Det går inte att ha speciella regler för vissa. Det skulle bli fullständig anarki. De cyklande har redan tappat respekten för gångtrafikanten och trafikreglerna också för den delen. Speciellt på gemensamma gång och cykelbanor, där deras framfart har blivit till en slags rysk roulette med de gåendes liv som insats !! Skulle det nu dessutom också bli lagligt att meja ner gående .....??!

P.S. Halvera antalet riksdagsmän. Halvera deras löner och ... kapa fallskärmarna.

Inga kommentarer: