Google Website Translator Gadget

lördag 3 maj 2008

Tomtelandet

Muhammed och Josef är så dumma. Dom kastar sand och spottar på oss. Bara för att vi retas, för att dom tror på tomten.
Tomtar finns visst, säger dom. Påstår att det står så i en par tusen år gammal bok. Vi brukar bara skratta åt alltihop. Har ni någonsin sett den där tomten, frågar vi alltid.
- Nej, men…..
- Ja då så..! Hur vet ni då, att han finns ?
- Han finns ! Det säger t.o.m. pappa, mamma och farfar, så det så.

Igår satte vi på en tomtemask på vår hund Rondello och tog med den till lekplatsen.
Muhammed blev som tokig, när han fick se hunden och Josef sa, att dom kände sig kränkta. Man får inte göra så mot tomten, skrek han hotfullt. Muhammed sa, att om vi gjorde så igen, skulle dom döda oss…!?! Spränga oss i luften med en stor fyrverkeri-bomb, sa han med nästan hat i rösten.
Vadå ”kränkta”, sa vi. Vad betyder det ? Det visste dom tydligen inte, men det hade deras storebror sagt. Det hade någonting med stolthet och heder att göra…..

- Ni törs inte döda oss, för då åker ni in i fängelse. I hundra år minst !
- Joo, det törs vi visst, sa Josef. Vi skulle t.o.m. kunna dö för tomten,….....skulle vi faktiskt.
Kanske få komma till Tomtelandet som hjältar. …..Ha ! Där fick ni !

Det var det löjligaste vi hade hört. Dö för en tomte…!?! Som inte ens finns. Tomtelandet ..? Hur dum får man bli ? Hör du det ”Pucko”, sa jag. Hur dum får man bli på en skala ?
Då tog Muhammed upp en Tigerpuff ur fickan. Drog den mot tändsticksplånet och skulle kasta den mot oss. Han fumlade emellertid och tappade den i sandlådan. När han sedan skulle slänga iväg den, så exploderade smällaren i handen.

Båda grät hejdlöst, men mest Muhammed som hoppade omkring med handen högt uppe i luften. Vad grinar ni för, sa jag. Ni ville ju till Tomtelandet, eller hur…!? Inte nog med att ni är lättlurade, ni är klantiga också.
Ni är ena riktiga…… tomtar !