Google Website Translator Gadget

tisdag 6 maj 2008

Intelligent design....?

”Intelligent design”…!? Vad är det, frågar sig säkert en och annan. Jo, det är ett begrepp som mer och mer börjar sprida sig över världen. Ursprungligen kommer det förmodligen från kreationister, religiösa frikyrkor och andra semi-religiösa sekter i USA.
Det är alltså en slags ideologi, där man inte tror på Darwins utvecklinglära ( d.v.s. att alla varelser har utvecklats från enkla organismer till allt mer avancerade djur genom det s.k. ”naturliga urvalet”, genom evolutionen under årmiljarder.) , utan tror att människan inte härstammar från de andra djuren (apor, gorillor, etc.) utan har skapats av något högre intelligent väsen (någon slags Gud..!?). Dessutom anser man, att Jorden bara är 6.000 år gammal. Alltså bara en milliondel av den ålder som den samlade vetenskapen genom bevis har fastlagt.

Själv anser jag, att ”intelligent design” bara är en enda stor metafor. En metafor för dumhet och ointelligent tänkande. Helt enkelt för att vara…….korkad !
Den som säger någonting annat, måste vara fullkomligt likgiltig inför vetenskapliga ”fakta”. Dogmatiskt fjättrad vid någon kvasi-ideologi, där självständigt tänkande aldrig tillåts uppstå.

Att Jorden bara skulle vara 6.000 år gammal (som en tredjedel (!?) av det amerikanska folket och anhängare av I.D. trycks tro) är så absurt, att man mest tycker synd om dem.
Det är deras frikyrkliga ”business” som grundlagt dessa bedrägliga ideologier. Falska profeter som mer är intresserade av att stjäla församlingsmedlemmarnas pengar, än att låta dem ifrågasätta substansen i den existentiella dynga som dessa giriga shamaner sprider omkring sig. Inte nog med att de försöker ”fängsla” svaga själar med sina irrläror, de har även i mer organiserad form nu börjat bekämpa den vetenskapligt förankrade evolutionsläran.

Framför allt i skolorna i USA jobbar dom hårt för att införa sina fantasier som ett alternativ till Darwins evolutionslära i den naturvetenskapliga undervisningen. Det är inte bara ett hot mot den vetenskapliga forskningens kontinuitet, utan även ett hån mot resultatet av den otroligt mångfasseterade värld som naturen själv har skapat. Dessutom även ett cyniskt förakt mot den mänskliga intelligensens fantastiska framsteg, där vi på ett så häpnadsväckande och raffinerat sätt lyckats förädla de spartanska grundförutsättningar som den här planeten från början gav oss.

Nästa steg bland anhägarna av I.D. blir väl snart att åter försöka få oss ”barbarer” och ”icke renläriga” att börja tro på Solguden, åskans Thor, älvor och troll och vem vet…..snart påstår dom väl också , att Jorden…….. med största säkerhet är platt.

Jag frågar mig också ……är virus ”intelligent design” ?
Är blindtarmen I.D. ?
Är snedväxande tänder I.D. ?
Är cancer I.D. ?
Är lång och närsynhet I.D. ?
Är sinnesjukdomar I.D. ?
Är migrän I.D. ?
Är auto-immuna sjukdomar I.D. ?
Är ALS och MS också ”intelligent design” ?
Människan är visserligen en helt fantastisk skapelse med en hjärna av ofattbar dignitet, men om vi nu är skapta genom s.k. ”intelligent design”, varför gick då denne skapare inte hela vägen. Varför blev vi trots allt……….bara en halvmesyr…? Vi …..med våra krämpor.