Google Website Translator Gadget

onsdag 17 oktober 2007

Papyrus-bordellerna

Man blir så dj… trött på alla dessa bokförlag som av girighet har valt att prostituera sig i kändisträsket. För att tillfredställa ändå girigare ägare prioriterar förlagen kvantitet i stället för kvalitet och orginalitet. De åderlåter sig själva och ger ingen näring åt knoppande talanger som verkligen skulle kunna få blomma ut.

Och nu…….nu ska tydligen Nordstedts Förlag inkorperera ytterligare en hora i sitt stall. Thomas Bodström ska debutera som deckarförfattare. Det var bara det som fattades !
Precis som om vi inte hade tillräckligt med medelmåttor i just det våldtagna segmentet.

Inte nog med…att vi måste dras med gamla entoniga jounalister som med någon slags obetingad reflex anser sig kallade att skriva böcker. Nu ska också kändispolitikerna muta in sitt revir i de allt mer överfulla… men ack så utarmade bokdiskarna.

Bristen på självkritik i dessa yrkesgrupper är beklagligt slående. Att kunna skriva en sensations-artikel till ”löpet” eller någon proposition om ”obligatorisk hjälm på pensionärer” står inte på något sätt i paritet med den förmåga som krävs för att skapa en spirituell, överraskande och god litteratur.
Det vet förlagen, men de skiter i debutanterna och läsarna, för det är viktigare att styrelsen kan matas med feta siffror i balansräkningen, än att vi läsare… måste hålla till godo med litterär svältföda.